duminică, 21 august 2016

Tutorial colier maxi


Imi place la nebunie atunci cand am timp mai mult decat suficient pentru pasiunea mea.Nu doar ca sa produc ceva, ci ca sa pot arata pas cu pas cum se face.Ieri am luat telefonul langa mine si am inceput sa fotogafiez fiecare pas din realizarea acestui colier.De ce?Pentru ca desi pare greu de facut la inceput, e foarte usor de fapt.Eu am gasit un tutorial video aici.

Materiale necesare:
-lant: 18 bucati cu cate 4 zale fiecare si 1 bucata mai lunga pentru terminatie (L)
-margele metalice stardust 8mm (sau orice alte margele metalice): 32 de bucati (eu am ales 2 culori, dar poti folosi si una singura) (MS)
-margele acrilice crem 8mm: 36 de bucati (MC)
-margele de sticla visinii 8mm: 48 de bucati (MV)
-crimpuri
-inchizatoare metalica
-sarma siliconata
-cleste pentru taiat
-cleste cu falci plate
-zale

Dupa fiecare material care vine insirat pe sarma am pus intre paranteze o prescurtare, astfel va fi mai usor de explicat modelul.
Sa trecem la treaba!


Pasul 1: Incepem sa insiram la un capat al sarmei urmatorul model:
3 MV, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1L, 1 MS, 1L, 3 MC, 1 L, 1 MV, 1 L, 1 MV, 1 L, 1 MV, 1 L, 3 MC, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1L, 1 MS, 1L, 3 MV
Cred ca iti e de folos imaginea de mai jos.


Pasul 2: Dupa ce toate margelele si lanturile sunt insirate pentru primul rand, in ordinea potrivita, introducem la capatul liber al sarmei un crimp, o zala, si reintroducem capatul sarmei prin crimp in sens invers.Ne ajutam de un cleste cu falci plate ca sa strangem crimpul si astfel sa asiguram randul de margele.Excesul de sarma il poti reintroduce in primele 2 margele sau il poti taia cu clestele cat mai aproape de crimp.
Dupa ce ai securizat un capat al sarmei, tai sarma in capatul celalalt lasand aprox.10-15 cm pentru a putea lucra si repeti tehnica prezentata anterior: introduci un crimp, o zala, capatul sarmei il reintroduci in crimp in sens invers, strangi crimpul cu clestele cat mai aproape de prima margea (fiind ca vrem ca pe rand sa se vada doar margelele, nu si sarma), iar excesul il poti reintroduce in primele 2 margele (eventual ajutandu-te de un cleste cu falci rotunde care permite un lucru mai de finete) sau il poti taia cat mai aproape de crimp.


 Asa arata primul rand dupa ce sarma a fost securizata la ambele capete.


Pasul 3: Incepem randul al doilea repetand acelasi model ca si la pasul 1, cu exceptia ca la fiecare bucata care nu se afla intre lanturi, adaugam cate o margea in plus.Astfel o sa avem:
4 MV, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1L, 1 MS, 1L, 4 MC, 1 L, 1 MV, 1 L, 1 MV, 1 L, 1 MV, 1 L, 4 MC, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1 L, 1 MS, 1L, 1 MS, 1L, 4 MV
Ai grija ca la fiecare rand nou adaugat, orientarea zalelor lantului sa fie aceasi, altfel imaginea colierului va fi stricata.


Pasul 4: Securizeaza amebele capete ale sarmei din randul 2, folosind tehnica prezentata la pasul 2.
Asa arata colierul dupa ce am adaugat randul 2 de margele.Datorita faptului ca la fiecare rand nou adaugam margele in plus, colierul capata o curbura naturala care se va potrivi de minune pe langa gat.


Pasul 5 si 6: Repeta pasii 3 si 4 pentru fiecare rand nou adaugat.Tine minte ca la fiecare rand nou adaugat sa suplimentezi numarul de margele care nu se afla intre lanturi cu cate o bucata fata de randul adaugat anterior.Astfel vei obtine curbura colierului.Numarul margelelor intre lanturi ramane acelasi pe fiecare rand (1->4).



Pasul 7: Dupa ce ai adaugat toate margelele si ai securizat fiecare rand in parte, prinde de cate o bucata de lant, a cate 4 zale fiecare, primele doua si ultimele doua randuri ale colierului, ca in imaginea de mai jos.


Pasul 8: Apoi, cu restul de lant uneste cele doua bucatele de lant, avand grija ca orientarea zalelor sa creeze un model frumos si nu unul rasucit.


Pasul 9: Potriveste lantul la lungimea dorita de tine tinand cont ca genul acesta de colier se poarta mai aproape de baza gatului, si nu atarnand pe piept.Inlatura excesul de lant.
Pasul 10: La un capat al lantului prinde o zala, iar la celalalt inchizatoarea.
Pasul 11: Poarta colierul cu mandrie, caci ai creat ceva minunat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu