miercuri, 21 septembrie 2011

Tutorial cercei triunghiuri

Am facut acest tutorial pentru ca rezultatul este unul interesant si nu mi se pare a fi foarte greu de obtinut.Daca ai putina experienta cu peyote, te vei descurca mult mai usor.Daca nu, urmareste cu atentie fiecare pas.
Ai nevoie de:
-margele de nisip(eu am folosit tubulare de 2 mm si rotunde de aprox. 2 mm in culorile maro si, respectiv, cupru;
-2 margele de sticla de 6 mm(de culoare rosie);
-ac pentru margele;
-guta de 0,18 mm;
-2 zale si 2 tortite pentru cercei(eu am ales cuprate rosii);
-foarfeca si cleste cu falci plate.
Sa trecem la treaba...


1.Taie un fir de proximativ 80 cm de guta si fixeaza la unul din capete o margea opritoare.Apoi insira noua margele tubulare si trece firul din nou prin prima margea adaugata.Vei obtine o bucla ca aceasta:


2.Ia pe ac doua margele tubulare si introdu acul prin margeaua a 2-a(imediat urmatoare celei din care iese acul acum).Ar trebui sa arate asa:


3.Parcurge cu acul 3 margele tubulare; apoi repeta pasul 2 (ia din nou 2 margele pe ac, trece acul prin urmatoarele trei margele)


4.Repeta inca o data pasul, iar la sfarsit treci cu acul si prin prima margea din prima pereche adaugata si vei obtine un triunghi asemanator cu al meu:


5.Ia pe ac doua margele tubulare si trece acul prin a doua margea din prima pereche adaugata(os de hering).


6.De aici vei lucra in punct peyote astfel: ia pe ac o margea tubulara, sari o margea si treci acul prin urmatoarea margea astfel:


Lucrul va arata asa:


7.Pe acest rand vei mai adauga in felul acesta inca o margea, apoi vei adauga din nou doua margele(os de hering).Vei ajunge pe latura a doua a triunghiului continuand sa lucrezi in acelasi mod: adaugi o margea, sari o margea, mai adaugi una, iar apoi vei ajunge din nou la un colt al triunghiului unde vei adauga din nou doua margele.Continua la fel si pe ultima latura.Vei obtine asta:


Nu uita la sfarsit sa treci acul si prin prima margea din prima pereche de margele adaugata in randul acesta!
8.Continua in acelasi fel si mai adauga un rand(vei avea de adaugat trei margele in punct peyote pe fiecare latura, pe acest rand).


9.Mai lucreaza inca un rand in acelasi mod(pentru un total de patru margele adaugate in punct peyote pe fiecare latura).


10.Dupa ce ai adaugat ultima margea in punct peyote treci cu acul prin prima margea din prima pereche de margele adaugata in randul pe care tocmai l-ai terminat.Apoi ia pe ac o singura margea rotunda(cuprata) si treci cu acul prin a doua margea din pereche.


11.Continua sa lucrezi laturile triunghiului in punct peyote adaugand cate 2 margele rotunde in loc de o margea tubulara!


Asa va arata prima latura:


Si asa va arata lucrul dupa ce ai lucrat toate laturile:


Nu uita sa adaugi in colturi doar o margea!

12.Treci din nou acul prin margelele adaugate deja,pana ajungi la perechea de doua margele rotunde din mijlocul laturii.Ia pe ac inca doua margele rotunde si treci acul prin perechea de margele rotunde aflate la mijlocul laturii urmatoare.


13.Lucreaza in acelasi mod si mai departe: adauga doua margele rotunde, treci acul prin perechea de margele din mijlocul laturii urmatoare, mai adauga doua margele rotunde si treci acul prin perechea de margele din mijlocul laturii urmatoare(perechea de la care ai inceput).


14.Aseaza margeaua de sticla(rosie) in mijlocul lucrului la fel ca in imagine:


15.Strange firul pentru ca margelele de nisip sa formeze un cerc, iar margeaua de sticla sa fie imobilizata inauntru.


16.Treci un capat al zalei prin margeaua rotunda adaugata in unul din colturile triunghiului format, adauga tortita si inchide zala.Ai deja un cercel gata.Procedeaza la fel si pentru al doilea si vei obtine o pereche de cercei interesanti.


Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu